12356680_958027374269017_6026688600764504372_o

 

 

Poveste

Asa cum spuneam, povestea e destul de clasica. Personajul central este Edwin Marshall, “cel mai faimos si excentric judecator al Americii secolului XX”, aprig aparator al justitiei si dreptatii. Invitatii sositi la petrecerea sa de retragere raman cumva blocati in biroul judecatorului, care ascunde mai multe secrete decat pare.

 

Atmosfera si design

The Judge este una din camerele acelea rare in care atmosfera te invaluie din primul minut, te introduce in poveste si nu te mai lasa decat la iesire. Decorurile sunt bogate si contribuie foarte mult la realism. Nu vei gasi in camera mobila de la Ikea sau obiecte kitschoase de plastic. Toate elementele de mobilier si toate obiectele din camera sunt de epoca, potrivite cu gust si foarte atent alese. Rezultatul este o camera credibila, care nu este nici prea incarcata, cu obiecte aruncate la gramada, dar nici saracacioasa, asa cum se intampla cu multe camere incropite in graba.

Multe elemente din camera sunt foarte, foarte dragute si ne-ar fi impresionat foarte mult si numai ca elemente de decor. A fost insa o incantare sa descoperim ca ele se foloseau in mod activ in joc, fiind puzzleuri in sine. Wow!

Proprietarul camerei ne-a spus ca a lucrat 9 luni (!) la The Judge, si credeti-ne ca acest lucru se vede. Coloana sonora este foarte, foarte draguta, se potriveste foarte bine cu atmosfera din camera si este redata intr-un mod unic. Iluminatul este de asemenea folosit bine folosit (si reprezinta chiar unul din puzzleurile de inceput).

 

Joc si puzzleuri

The Judge ne-a impresionat nu numai prin atmosfera, ci si prin puzzleuri. In primul rand ne-a placut foarte mult varietatea lor. Nu o sa te plictisesti deloc in The Judge si trebuie sa fii permanent pe faza. Nivelul de dificultate este relativ ridicat, dar nu neaparat prin dificultatea individuala a puzzleurilor, cat prin faptul ca vei avea multe lucruri de rezolvat (iar fiecare este gandit intr-un mod ingenios si distractiv). Timpul de joc este obisnuitul 60 de minute, insa puteti raman in camera pana la 90 de minute daca lucrurile avanseaza mai greu. Noua ne-a placut nivelul de dificultate mai ridicat; sincer, ne-am cam plictisit de camerele mai simplute (desi si acestea au publicul lor).

Camera se bazeaza pe tehnologie. Desigur, asa cum ne asteptam la camerele de calitate, tehnologia este integrata in mod subtil. Surprinzator, multe elemente inovatoare de tehnologie sunt relativ low-tech, dar care isi fac foarte bine treaba. Am gasit la un moment dat un puzzle absolut genial, care necesita multa indemanare si coordonare, si care era implementat intr-un mod absolut unic.

Nu vrem sa facem enumerari de puzzleuri aici, dar sunt foarte multe lucruri distractive de rezolvat in aceasta camera. In plus, nu veti gasi prea multe lacate si coduri abstracte de descifrat. Rezultatul este o experienta foarte distractiva pentru toti jucatorii.

Cei care au proeictat camera au reusit sa integreze foarte bine povestea in joc. Lucrurile evolueaza pe parcurs si afli permanent elemente noi, care te ajuta in joc. Ne-a placut si modul de transmitere a hinturilor, care iti pun mintea la contributie la randul lor, fara explicatii facile.

 

Logistica pentru jucatori

The Judge nu are o locatie chiar centrala, dar este aproape de centru – Bulevardul Marasesti Nr. 47, Etaj 3 (3 la interfon). Veti primi un SMS de confirmare a rezervarii impreuna cu toate informatiile de acces. Siteul web este frumos si bine realizat – de data aceasta se verifica teoria ca un site bun inseamna si camere foarte bune. Camera este realizata de un pasionat de escape rooms, iar acest lucru se vede. Receptia este bine realizata iar caramele cu care am fost serviti au fost binevenite. Asa cum spuneam, jocul se poate extinde de la 60 pana la maxim 90 de minute, daca lucrurile avanseaza mai greu.

 

Alte informatii si observatii

Pentru mai multe informatii si rezervari viziteaza pagina de prezentare pe Escape Central sau siteul oficial 911 Escape. The Judge este singura camera de la 911 Escape, insa o a doua camera se afla deja in stadiul de proiect.

 

Concluzii

Nu se intampla asa des precum ne-am dori sa scriem cu asemenea entuziasm despre o camera. The Judge ne-a surprins in toate modurile posibile si a fost o descoperire absolut remarcabila. Ni se pare o camera de ne-ratat pentru jucatorii cu experienta, dar o alegere ideala si pentru cei cu experienta mai redusa. De-abia asteptam urmatoarea camera de la 911 Escape.